(Sorry all…this one is in Dutch…but worth reading, so “Google Translate” is your friend….)

Na onze verhuizing heeft het enige tijd geduurd voordat het huis naast ons ook verkocht werd (zou dat aan ons hebben gelegen?) en we nieuwe buren kregen. Een kleine anderhalf jaar geleden was het eindelijk zover en mochten wij ons gelukkig prijzen met Willem en Emma, die het aan durfden om onze buren te worden.

Na ze beter te hebben leren kennen, bleek al snel dat onze buren worden niet de grootste uitdaging in het leven van Willem en (voornamelijk) Emma is. Emma is namelijk chronisch Lyme patiënt. Dit wil zeggen dat ze in dagelijks leven een onmenselijke strijd voert met veel pijn en bovendien ook nog een gluten-, lactose- en fructose (fruitsuikers) allergie heeft. (Hierover onderhoud ze een geweldige website: http://bijzondersmakelijk.com/)

Ik kan me niet voorstellen wat Emma dagelijks mee moet maken, maar ik ga het wel proberen!
Deze week ga ik namelijk vrijwillig, wat mijn dappere buurvrouw helaas gedwongen moet, een gehele week gluten-, lactose- en fructose vrij eten.

Om ervoor te zorgen dat ik de regels niet overtreed, is Emma zelfs zo lief geweest om een weekschema voor me op te stellen. Voor degene die willen weten wat ik wel (en voornamelijk NIET) mag eten, klik Weekschema gluten

Voor degene die Emma en hart onder de riem willen steken, laat een verwarmend berichtje op haar blog achter….